Terracotta

Terracotta

  • Vikt : 0.00 Kg
  • Tillgänglighet: Endast Telefonbeställning
  • Produkten har lägsta beställningsantal: 1 Kvm
  • Pris: 154 320 Kr / Kvm

  • Exklusive Moms: 123 456 Kr
Denna produkt kan endast beställas via telefon.
V.g. ring 08-33 59 90 eller skicka ett email till oss.

Vi har terracotta från Frankrike, Spanien, Italien, Ungern och Portugal. Vår terracotta kommer i en mängd olika former och storlekar. Terracottan framställs med gammaldags teknik för att uppnå naturlig och äkta chattering på plattornas yta. Vi har allt i terracotta för att skapa ett fantastiskt vackert golv.

Tillverkningsprocessen är hantverksmässig och komplicerad. Den varierar beroende på vilken lera som används och hur det önskade slutresultatet skall bli.

Kortfattat går tillverkningen till så här – Råmaterialet,lera av mycket hög kvalitet, bearbetas och knådas i kraftfulla maskiner så att vatten, luft och andra partiklar försvinner. Denna process gjordes förr förhand men då blev resultatet betydligt sämre och resulterade i väldigt porösa plattor. Dagens traditionella terracottaplattor håller därför betydligt högre kvalitet. När leran är färdigknådad valsas den ut till rätt tjocklek och stansas eller trådskärs till rätt format. Därefter skall plattorn ligga och torka innan dom skall brännas. Själva bränningen sker i stora vedeldade ugnar på samma sätt som förr i tiden. Här finns många olika metoder, ofta hemliga, för att skapa de olika ytorna på den färdigbrända terracotta plattan.

Terracotta kan behandlas med lack, impregnering och flytande vax efter läggning och fogning. Skötsel därefter sker enkelt med stensåpa.

Vi har en mängd olika Terracottaplattor i olika storlekar, sammansättning och färg. Ring eller maila oss för mer information och priser på vår Terracotta.