Allmänna Villkor

Franska Kakelbutiken allmänna villkor

Beställning

Alla beställningar anses vara bindande. Har du gjort en beställning av misstag måste du därför kontakta oss omedelbart. Våra produkter är normalt beställningsvara och beställs specifikt till dig som kund vilket innebär att det inte finns någon ångerrätt på beställningen. Beställning via hemsidan är ej bindande för Franska Kakelbutiken förräns vi skickat en bekräftelse till dig att vi godkänner din order. Vid beställning i den fysiska butiken måste du som kund lägga en handpenning för den produkt du beställt. Skulle kunden ej hämta ut beställningsvaran efter 14 dagar kommer vi fakturera resterande skuld. Vid köp av beställningsvara via webhandel reserveras beloppet tills dess att leverans sker.

Priser

Alla priser i vår butik anges inklusive svensk moms, för närvarande 25 % och i svenska kronor. Vi reserverar oss för momshöjningar, valutaförändringar och andra prisförändringar vi inte kan råda över.

Betalning

Vi accepterar endast kontant betalning eller betalning via konto och kreditkort. Vid näthandel så sker betalning via vår partner Payson.

Leveranstid

Normal leveranstid för beställningsvaror är normalt cirka 6 veckor men kan variera mellan produkter och tillverkare. Tänk på att vårt kakel görs för hand vilket gör tillverkningen speciell.

Leveransförsening

Om en leveransförsening av någon anledning uppstår kommer vi att kontakta dig. Givetvis kommer vi att göra allt vi kan för att leverera din beställning så snabbt som möjligt. Det kan uppstå situationer som gör det omöjligt för oss att fullfölja en beställning, exempelvis om våra leverantörer inte kan fullfölja sina åtaganden gentemot oss. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från ersättning till kund vid sådana situationer eller vid leveransförsening som ligger utanför vår kontroll. Vi kan inte hållas ansvarig för slutsåld eller utgången produkt.

Ångerrätt

Du som kund har rätt till 14 dagars returrätt med full återbetalning, utan speciell anledning. Ångerrätten gäller inte för beställningsvaror som är hemtagna till en specifik kund, beställningsvaror har ej ångerrätt och vi debiterar full ersättning även om varan ej hämtas i butiken. Vi tillämpar inte ångerrätt på REA varor. Varan ska returneras i oförändrat skick och i originalemballaget. Vi förbehåller oss rätten att debitera kund om något skulle saknas. Du som kund sörjer för att varorna kommer till butiken. Efter att vi har mottagit och kontrollerat varan/varorna återför vi aktuellt belopp med samma betalningsmetod som användes vid köpet.

Reklamation

Reklamationer efter montering accepteras inte, det åligger dig som köpare att kontrollera produkterna före montering. Vi accepterar ej reklamation för fel som uppstått efter montering. Leverans/frakt skada måste reklameras inom 48 timmar med bild på skadat gods samt emballage, för att vi ska ha en chans att reklamera till fraktbolag. Är gods synligt skadat vid mottagande ska chaufför/bud signera detta. Kakel och klinker är naturmaterial och avvikelser i färg, utseende och form kan vara avvikande från tidigare visade prover. Dessa avvikelser är i sig ingen grund för reklamation eller fel i varan. Innan monteringen åligger det köpare eller beställare och entreprenör att kontrollera materialet gällande eventuella skador och mängd. Reklamationer på grund av dessa anledningar eller efter montering accepteras inte. Observera att ersättning vid reklamation endast gäller materialet och inte kostnader för montering eftersom vi inte utför monteringar.